Menu

The Queen Elizabeth Atrium

The Atrium off the Cockspur Street entrance to Canada House creates the opportunity to bring natural light into the heart of the building, to celebrate Canadian building products and design and to create a visual meeting space for High Commission staff.

The cascading stair is the central component that brings these design principles together. The staircase was designed so that each flight, as well as rising vertically, steps horizontally across the atrium, allowing daylight to reach each flight while providing a clear view from above of everyone on the staircase.

To add warmth and character to the space, the full height of one wall clad in Canadian hemlock catches the light from the eastern facing skylight above. Together these design elements create a unique social space at the heart of the Mission.

To honour Her Majesty The Queen, Canada is pleased to name this special space of openness and light The Queen Elizabeth Atrium.

Related Stories